Još uvijek nije riješen spor oko Stacionara. Podsjećanja radi, zbog izbjegavanja obaveza zaključivanja ugovora o zakupu koji je dogovoren 1. oktobra 2022. godine, na zajedničkom sastanku održanom u Ministarstvu zdravstva ZDK, stečajni upravnik Željezare “Zenica” d.o.o. Zenica “u stečaju”, Mirza Jarić uputio je, 9. decembra, JU Kantonalna bolnica Zenica i Zavodu za medicinu rada i sportsku medicinu ZDK, zahtjev da se isele iz zgrade Stacionara ili da se potpiše adekvatan ugovor o zakupu.
Kantonalna bolnica Zenica je u prošli ponedjeljak, 13. decembra, uputila svoj prijedlog ugovora, a u petak su dobili i odgovor od Zavoda za medicinu rada i sportsku medicinu ZDK.
„Istoga dana smo odgovorili i Zavodu za medicinu rada i sportsku medicinu i JU Kantonalna bolnica Zenica. Dobili smo gotovo identične odgovore od obje ustanove. Nismo zadovoljni njihovom predloženom cijenom. Pored toga, iz Kantonalne bolnice su rekli da zadržavaju sve ono što su i do sada koristili, a Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu je rekao da im ne treba parking, drugi i treći sprat, da mi to izdajemo, uz njihovu saglasnost. Mi smo napisali određene primjedbe i poslali im svoj odgovor, te ih zamolili da, u što kraćem roku, odgovore, da bi pristupili zaključivanju ugovora. Međutim, danas je ponedjeljak i nisu nam odgovorili. Ako nam sutra do kraja radnog vremena ne odgovore, ja ću intervenisati. Nadam se da ćemo to ovih dana riješiti“, kaže Jarić.