U posljednjem kolu Prve lige Federacije BiH – grupa Sjever u sezoni pred oko 500 navijača u dvorani KSC Kakanj ekipa RK Kakanj ugostila je RK Travnik. Tim Sulejmana Beganovića slavio je u ovom duelu rezultatom 36:22 (15:9) za ovjeru prvog mjesta i plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Posebno su oduševili mladi igrači: Eldar Hardović, Omar Burić i Matej Tunjić. Tunjić je postigao četiri, a Burić i Hadrović po tri gola. Ponovo je odličan bio kapiten Faris Žiga sa 17 odbrana u ovom duelu. Nedim Čamdžić je postigao sedam golova.
Najemotivniji trenutak utakmice je svakako bio na poluvremenu kada se od aktivnog igranja rukometom oprostio Nedžad Zaimović, dugogodišnji igrač i trener RK Kakanj, i jedini čovjek koji u posljednjih više od 15 godina nijednog momenta nije digao ruke od Kluba. Saigrači, trener i Uprava Kluba od Nedžada su se oprostili emotivnim pozdravom, ali i prigodnim poklonima.
Rukometni klub Kakanj se zahvalio i načelniku Općine Kakanj Mirnesu Bajtareviću za nesebičnu podršku, koju je tokom cijele sezone pružao ovoj ekipi. Načelniku je također uručen dres s potpisima svih članova Kluba. Trenutni predsjednik kluba Haris Veispahić je naposljetku uručio poklon bivšem predsjedniku Kluba, sadašnjem premijeru ZDK Mirnesu Bašiću.