Bosansko narodno pozorište već dugi niz godina unutar svog edukacijskog programa djeluje prema djeci ali i prema odgajateljima, nastavnicima i profesorima razredne nastave na način da im pokušava približiti dramsko-pedagoške tehnike koje mogu koristiti u svom radu. Radionica „Kamišibaj“ se realizira unutar saradnje BNP-a i Udruge „Kaleido“ koja postoji i radi u Hrvatskoj i Sloveniji i koja se bavi dramsko pedagoškom edukacijom.
– Kamišibaj je japansko sliko-narativno kazalište. Na susretu ćemo se upoznati s medijem kamišibaja kao umjetnosti ali i kao sjajnog medija u radu s djecom. Naš susret će objediniti kratko predavanje na kojem će se vrlo kratko predstaviti njegovo ishodište te dati uvid u modifikacije koje doživljava u novije doba. Nakon predstavljanja medija uslijedit će nekoliko izvedbi putem kojih će se predstaviti struktura izvedbe kamišibaja, govoriti o sinesteziji različitih umjetnosti koje u sebi objedinjuje, te ukazati na njegovu pedagošku vrijednost -kaže u izjavi za Našu riječ voditeljica ove radionice Iva Nemec, univ.spec. art.
Prema informacijama, radionica će se održati krajem mjeseca oktobra a polaznici će biti vrtićki odgajatelji, učitelji, nastavnici, voditelji aktivnosti za djecu i mlade. Iva Nemec je profesorica kroatistike i talijanistike te sveučilišna specijalistica dramske pedagogije. Osnivačica je Udruge „Kaleido“ i Putujućeg festivala kamišibaj kazališta – Teatrin. Kroz dramsko pedagoški rad bavi se unaprjeđenjem nastavne prakse te poticanjem čitanja i stvaralačkog izražavanja kroz svekoliki kazališni medij. Kao vanjska suradnica angažirana je na kolegijima Dramskog odgoja, Scenske kulture i lutkarstva, Svjetske i Hrvatske dječje književnosti na Učiteljskim fakultetima u Zagrebu, Čakovcu, Puli i Mariboru te na Storytelling akademiji u Zagrebu.