Premijerka Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Amra Mehmedić uručila je direktoru Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUZIP) Besimu Spahiću ključeve tri nova vozila za potrebe ove uprave za čiju je nabavku izdvojeno 74.000 KM bez PDV-a, saopćila je Press služba.
Zastario vozni park
Premijerka ističe da vozni park Kantonalne uprave za inspekcijske poslove čini 27 vozila, čija je prosječna starost 10 godina, a čak trećina voznog parka su vozila starija od 15 godina sa pređenih preko 300.000 kilometara.
Vozila se intenzivno koriste u vršenju svakodnevnih aktivnosti inspektora na terenu i prelaze godišnje u prosjeku oko 13.000 km. Ističe da je vozni park ove uprave posljednji put zanovljen 2019. godine kada su kupljena četiri vozila, tako da je nabavka novih vozila potpuno opravdana.
“Sretni smo da će inspektori tržišne, saobraćajne i veterinarske inspekcije dobiti nova vozila sa kojima će moći izlaziti na teren i obavljati svoje svakodnevne poslove”, rekla je Mehmedić.
Mobilnost i efikasnost
Direktor Spahić se zahvalio Vladi ZDK-a što je opredijelila sredstva za nabavku novih vozila i opreme u 2023. godini, naglasivši da će to značajno poboljšati mobilnost inspektora i efikasnost rada cjelokupne uprave.


PROJEKAT PODRŽAVA VLADA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA