Proteklog petka nadbiskup vrhbosanski u miru kardinal Vinko Puljić, posjetio je „Penzionerski dom sa stacionarom“ u Zenici, na poziv direktora Damira Jukića i župnika župe Crkvice don Ante Dominkovića.
– U povodu adventa, odnosno pripreme za proslavu najradosnijeg katoličkog blagdana Božića, kardinal Puljić nas je posjetio kako bi razgovarao s korisnicima, vjernicima katoličke vjeroispovijesti koji se nalaze u našem domu te je potom održao i euharistijsko slavlje. Razgovarali smo i o situaciji u Domu te je izrazio svoju zahvalnost za brigu za stare i nemoćne -kazao je Jukić u izjavi za Našu riječ.
U prigodnoj propovijedi, kardinal Puljić je između ostalog rekao: Pred vama također stoji starac koji želi govoriti iz osobnog iskustva. Prije svega naše iskustvo je da sada moramo učiti kako prihvatiti svoje ljudske fizičke granice, odnosno učiti kako stariti. Čovjek prošlost ne može vratiti, niti na prošlost utjecati, ali možemo s vjerom gledati na svoj život. Stoga nam je potrebna i milost strpljivosti da sačuvamo pouzdanje u Boga, kao i zahvalnost za ono što imamo jer mnogi žive u teškim oblicima siromaštva. Vi ovdje možete biti molitvena oaza. Vaš krevet je oltar na kojem svoje trpljenje i žrtvu prikazujete Bogu, a to je snaga Uskrslog Krista koji nam daje smisao trpljenja. Neka vam Blažena Djevica Marija u ovom vremenu Došašća izmoli tu strpljivost u prikazivanju Bogu svoje boli i života.“
Na kraju misnog slavlja župnik Dominković zahvalio je kardinalu Puljiću na očinskom susretu i dolasku kao i svećenicima koncelebrantima, te svoju zahvalnost uputio i Upravi doma na čelu s direktorom Jukićem na lijepom služenju i odnosu prema korisnicima Doma.