Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović protekle sedmice održao je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici NK Čelik, navijačke skupine “Robijaši”, kao i vijećnici u Gradskom vijeću Zenica i to Ekrem Tuka, Elvis Alijagić, Aida Halać, Mahdi Alić, Denan Pašalić i Alen Kapković, zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona. Na sastanku se razgovaralo o iznalaženju rješenja koji ima NK Čelik na putu do konačne deblokade računa.
Kako je izjavio Tarik Hadžimahmutović, pravni zastupnik NK Čelik, očekuju da Grad Zenica isplati NK Čelik 500.000 KM, a što bi značilo konačnu deblokadu računa kluba. „Želja nam je izgraditi zdrav odnos i saradnju sa Gradskom upravom Zenica, budući da imamo odlične temelje za ozbiljnu sportsku priču. Klub i danas, bez podrške Grada Zenica, funkcioniše u zakonitim okvirima, plaća sve obaveze, vraćeno je oko 400.000 KM duga, a nijedan novi nije napravljen», rekao je Hadžimahmutović.
Gradonačelnik Kasumović ovom prilikom podsjetio je da je Budžet za ovu godinu u pripremi te da će biti sredstva koja su opredijeljena za sport. „Već jednom je Grad Zenica izdvojio pola miliona za NK Čelik, sada ponovo to tražite od mene. Ne možemo zaboraviti činjenicu da u ovom gradu postoje i drugi sportski klubovi, ne samo Čelik, međutim, naravno da NK Čelik treba svima biti najvažniji. O vašem zahtjevu da se klubu isplati 500.000 KM, nažalost, u ovom trenutku ne mogu se izjasniti, ali smatram da je i samo održavanje ovog sastanka veliki pomak”, izjavio je, između ostalog, Kasumović.