Zimska pauza za većinu ekipa u Premijer ligi BiH je završena. Nakon obavljenih prozivki, zvanično startaju pripreme za nastavak prvenstva a prve utakmice su planirane za 20. februar. Prijelazni rok u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine i ove godine traje do 1. marta te će biti zanimljivo pratiti razvoj situacije na tom polju.
– U odnosu na sastav Čelika iz prethodnog prvenstva dobra je vijest da smo dogovorili nastavak saradnje s našim iskusnim Edvinom Begovićem. Tako sad u timu imamo nekoliko izuzetno iskusnih i sjajnih premijerligaških igrača, poput Aldina Begagića, Slavena Šijakovića, Mirze Devenčića i Edina Gušića, koji uz pomoć mlađih i pouzdanih rukometaša čine izuzetan spoj mladosti i iskustva. S pravom kažemo da smo mi već sada, po igračkom sastavu, premijerligaška ekipa -izjavio je predsjednik Čelika, Pane Škrbić i dodao da su dogovorene dvije prijateljske utakmice sa sarajevskom Bosnom. Prvo kolo u nastavku prvenstva u Prvoj ligi Federacije Čelik igra 27. februara na svom parketu s Donjim Vakufom.
U prostorijama sportskog centra Rukometnog kluba Krivaja održan je sastanak i prozivka igrača seniorskog tima za proljetni dio sezone Premijer lige BiH. Igračima su se na ovom sastanku pored trenera Adnana Đerzića, obratili i predsjednik Upravnog odbora Mensur Sinanović i predsjednik Skupštine Zijad Omerović, koji su tom prilikom svim igračima i stručnom štabu zaželili puno sreće i uspjeha u budućem radu.