Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ Podružnica Zenica organizovao je koncert „Sjećanje na Emila Jekauca“ koji je održan u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. Na koncertu su učestvovali: učenici osnovne i srednje muzičke škole „Jakov Gotovac“ iz Novog Travnika, KŠC „Sv.Pavao“ Zenica, vokalni ansambl „Lašvanske dive“ Novi Travnik te vokalni solista Saša Domuz.
– Ovim koncertom želimo se prisjetiti zeničkog glazbenika Emila Jekauca koji je ostavio neizbrisiv trag u glazbenom životu našeg grada. Emil je sudjelovao u radu zeničkog Napretka, skladao je glazbu za BNP Zenica te je radio kao glazbeni pedagog u glazbenoj školi u Novom Travniku. Ovaj koncert obuhvatio je sve sfere njegovog glazbenog djelovanja: zborno pjevanje, kazališnu glazbu, komponovanje i jazz svirku -kazao je prof. Davorin Bošnjaković, glazbeni producent koncerta.
Pored koncerta izrađena je i brošura u spomen na život i djelo Emila Jekauca te je ista podijeljena posjetiteljima na koncertu.
– Pored organizacije koncerta Emilu u čast odlučili smo se i na izradu kratke brošure o njegovu životu i glazbenom djelovanju. Od velike pomoći pri izradi brošure bila nam je obitelj Emila Jekauca, supruga Angela i kći Glorija, zatim naša lektorica prof Janja Jaković te dizajner brošure Dragan Ivanković. Ovim putem se želimo zahvaliti i središnjoj upravi HKD-a Napredak, Gradskoj upravi Zenica na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem i BNP-u Zenica bez koji zaista ne bismo mogli realizirati ovaj projekt -kazala je Andrea Margeta, tajnica HKD Napredak Zenica.