Ovogodišnja kulturno-sportska manifestacija “Kakanjski dani 2022” počela je 28. jula predstavom Zijaha Sokolovića “Lijevo, desno glumac”. Bogat program trajao je do 4. augusta, a Manifestacija je zatvorena koncertom Deniala Ahmetovića i Dunje Fazlić.
Više hiljada posjetilaca je uživalo u različitim programskim sadržajima, za sve uzrasne kategorije, a fokus je, kao i uvijek, bio na djeci i omladini. U sklopu Manifestacije, upriličene su promocije knjiga, radionice i predstave za djecu, Međunarodni festival folklora, turniri, ulična trka „Kakanj za 5“, koncerti…
„Nakon što su Kakanjski dani 2022 završeni, hvala: JU Kulturno-sportski centar Kakanj, Mirza Mušija, JP Vodokom, Policijskoj stanici Kakanj i policajcima, vatrogascima Kaknja, JU Dom zdravlja sa stacionarom, Kakanj i uposlenicima, Zavodu za planiranje i izgradnju, našim gostima iz drugih gradova i općina, sportskim klubovima, nevladinim organizacijama, sportistima, svim muzičarima i pjevačima, igračima, glumcima, animatorima, piscima, književnicima, volonterima, našim poljoprivrednicima, obrtnicima i zanatlijama, kakanjskim ugostiteljima, kakanjskoj djeci i omladini. Hvala i medijima, a posebno hvala našim sugrađankama i sugrađanima, kao i gostima koji su prisustvovali svim planiranim aktivnostima“, napisao je Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj, na svom Facebook profilu.