Na stadionu Bilino polje je u subotu održana press konferencija na kojoj se novinarima obratio v.d. direktora Kluba Emir Čerim te kazao da nakon skoro 10 godina „Crno-crveni“ više ne strahuju od suspenzija.
– Klub je riješio sva dugovanja prema bivšim igračima. Kad smo ušli u ovu priču prije dvije godine govorili su nam da će se pojavljivati mnoge tužbe, mi smo sve te prepreke uspješno riješili i savladali. Zadnji slučaj koji smo imali je velika pobjeda pravnog tima Čelika, odnosno pobjeda kancelarije Hadžimahmutović i partneri. Osnovni dug prema Erminu Huseinbašiću bio je 23.000 KM ali on je tražio dupli iznos na ime penala kašnjenja. Nakon žalbe Apelacionoj komisiji dokazali smo da je njegov zahtjev nezakonit. Jučer smo mu isplatili 23.000 KM -istakao je Čerim te dodao da su rijetki klubovi u BiH koji nemaju dugovanja prema bivšim igračima.
– Orijentacija Uprave i menadžmenta se sad bazira prema licima koji su blokirali glavni račun Kluba. U prethodnom periodu uspješno smo skinuli nekoliko blokada, smanjili za preko 100.000 KM dug prema Upravi za indirektno oporezivanje. Ukupni dug glavnog računa je oko milion KM ali kad se odbije dug za doprinose za bivše uposlenike, koji se redovno isplaćuje putem Reprograma, taj dug iznosi oko 600.000 KM. Da bi se deblokirao račun potrebno je oko 550.000 KM. Ovaj posao je urađen bez podrške gradske i kantonalne vlasti. Lično me boli kada vidimo koliku finansijsku pomoć imaju drugi klubovi iz naše lige, a da ne govorim o višim rangovima takmičenja. Smatramo da nema prepreke da Grad Zenica uplati sredstva na glavni račun Kluba. NK Čelik će također aplicirati na Javni poziv kantonalnog Ministarstva koji je raspisan prije nekoliko dana. Na politici i poličarima je da odaberu i podrže najljepšu sportsku priču na Balkanu -kazao je Čerim.