Na centralnom terenu Gradske arene „Husejin Smajlović u Zenici“ odigrana je finalna utakmica Kupa Zeničko-dobojskog kantona u kojoj su se sastale ekipe Jumper Taurusa i Čelik BH Telecoma, konačni rezultat glasio je 72:58 (14:12, 17:10, 20:22, 21:14). Košarkašice Jumpera su bile dosta sigurnije i od početka do kraja su kontrolisale utakmicu te sasvim zasluženo osvojile trofej. Košarkašice Čelika su u drugom poluvremenu bile prišle Jumperu na dva poena, ali nisu imale snage za potpuni preokret, te su igračice Jumpera vrlo brzo vratile dvocifrenu prednost koju su sačuvale do samog kraja.
Ekipu Jumpera u ovom susretu predvodile su Elma Feukić s 23 poena, a slijedile su je Aleksandra Begenišić s 19, Adna Omerdić s 14 i Amna Kahrić s 11 poena. U ekipi Čelika Sara Heljić je postigla 17, Ajla Selimović 14 a Amna Isaković 10 poena.
Nakon utakmice poraženoj ekipi medalje je dodijelio delegat Košarkaškog saveza Zoran Marković, dok je im je pehar uručio Feđa Jovanović, predsjednik Košarkaškog saveza Zeničko-dobojskog kantona. Jovanović je također, uručio medalje i pobjednički pehar ekipi Jumpera.
Nakon ovog meča uslijedila je zaslužena pauza za obje ekipe, a Prvenstvo BiH se nastavlja 13. januara. Na pauzu ekipa Jumpera je otišla s 4. pozicije uz učinak od sedam pobjeda i tri poraza, dok je gradski rival Čelik plasiran jednu stepenicu iznad, trećeplasirane su s omjerom od osam pobjeda i dva poraza.