Rukometaši Krivaje su u okviru 8. kola BH Telecom Premijer lige BiH upisali novu gostujuću pobjedu. Ovaj put izabranici Ivana Divkovića slavili su u Visokom nad ekipom Bosne, rezultatom 24:29 (13:19). Krivaju su do pobjede vodili sjajni Jasmin Hadžihasić s nevjerovatnih 20 odbrana od čega tri sedmerca. Od strijelaca istakli su se Sedžad Abdurahmanović i Amar Amitović s po šest postignutih pogodaka. Kod Bosne najefikasniji su bili Emrah Jamaković sa šest i Enes Skopljak s pet postignutih pogodaka. Irhad Alihodžić upisao je 17 uspješnih intervencija.
Rukometni klub Maglaj smijenio je u toku prošle sedmice Ermina Bajrića – Bucu s mjesta trenera seniorskog tima. Kako stoji u kratkom saopštenju RK Maglaj, nakon izvršene analize rezultata, očekivanja i zacrtanih ciljeva kao i ambicija kluba Upravni odbor donio je odluku da smijeni Bajrića s mjesta trenera. Potom su za vikend ostvarili uvjerljivu pobjedu nad ekipom Gradačca rezultatom 39:28 (18:11). Nedim Hadžić i Emir Bajraktarević su postigli po šest golova.
Kakanj je na svom parketu poražen od ekipe Hercegovine iz Nevesinja rezultatom 28:32 (17:17). Benjamin Hrustić je upisao osam a Mirza Dervenčić sedam golova. Ekipa Kaknja nakon ovog poraza ostaje jedina ekipa koja u dosadašnjem dijelu prvenstva nije upisala bodove.