Rukometaši Krivaje su u Zavidovićima, u okviru 5. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, savladali aktualnog šampiona, ekipu banjalučkog Borca, rezultatom 33:30 (19:14). U predivnoj atmosferi zavidovićke Gradske dvorane, domaći rukometaši pružili su fenomenalnu partiju držeći Borac na rezultatskoj distanci gotovo svih 60 minuta. Krivaju su do pobjede vodili: Eldar Mehić (7 golova), Amar Amitović (6), Haris Bašić (5) i Sedžad Abdurahmanović (5).


Rukometašice Krivaje u okviru 3. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine slavile su uvjerljivu pobjedu nad ekipom prijedorske Mire, rezultatom 49:24 (27:8). Najefikasnije u redovima ekipe iz Zavidovića bile su Vildana Bajrić s 10 i Nejla Maglajkić sa sedam postignutih pogodaka.


Kakanj je doživio težak poraz na gostovanju kod Vogošće, utakmica je završena rezultatom 38:21 (18:10). Benjamin Hrustić postigao je pet golova a po četiri su dali Mirza Dervenčić i Sulejman Brkić. Iako su vodili većim dijelom prvog poluvremena, rukometaši iz Maglaja su poraženi od Konjuha u Živinicama rezultatom 25:22 (12:13). Haso Ćosić postigao je pet golova a po četiri su dali Nedim Hadžić i Damir Kadrić. Utakmica u Bugojnu između Iskre i visočke Bosne završena je rezultatom 31:29 (16:15). Gosti su pružali dostojan otpor sve do pred sami kraj utakmice a posebno se istakao Emrah Jamaković koji je postigao devet golova.