Na manifestaciji obilježavanja jubileja, 70. godina postojanja Rukometnog kluba „Krivaja“ Zavidovići zvanično je promovisana druga knjiga nakon Almanaha u historiji RK Krivaja pod nazivom „Fotomonografija Rukometnog kluba Krivaja 1952. – 2022.“. Na stvaranju ovog vrijednog štampanog djela pomogli su mnogi koji su iz svojih arhiva autoru Samiru Heriću slali fotografije, zapise i tekstove.
– Ova fotomonografija je dobar preduslov da uskoro naš klub izda Monografiju, koja će opširnije opisati sve detalje vezane za bogatu historiju RK Krivaja. Zahvaljujemo se Gradu Zavidovići i gradonačelniku Hašimu Mujanoviću, koji su prepoznali vrijednost ovog djela i finansirali izdavanje istog -kažu iz RK Krivaja i dodaju da su veliki broj čestitki i poklona primili od klubova, saveza, rukometnih i sportskih radnika.
Tokom svečanog programa rođendanske akademije uručena su priznanje i zahvalnice pojedincima koji su doprinijeli radu Kluba te je istaknuto da je mali broj kolektiva u Bosni i Hercegovini koji se može pohvaliti historijom kakvu ima „Krivaja“, zavidovićki rukometni gigant.