Utakmica 6. kola rukometne Premijer lige BiH između zeničkog Čelika i dobojske Sloge koja je bila na rasporedu protekle srijede nije odigrana. Kako su obavijestili javnost iz Čelika, nekoliko dana ranije igrači su održali sastanak te zajedno odlučili da ne žele dalje igrati za „Crno-crvene“ iz razloga što Grad, i pored obećanja, nije stao iza njih nakon plasmana u Premijer ligu BiH.
– Nemoguće je igrati za Klub u najvećem rangu takmičenja u državi ako te Gradska uprava ne podržava. RK Čelik je od Grada još u prvom polugodištu ove godine, još dok smo bili u Federalnoj ligi, dobio svega 16.000 KM, što je u toj ligi i potrošeno. Uvijek nas je stid bilo pričati kolegama-igračima u Premijer ligi, čiji klubovi imaju godišnji budžet od 300, 500, 600 hiljada KM, pa sve do 1,8 miliona KM godišnje. Vjerovali smo i očekivali da će se nešto i kod nas u Gradu promijeniti. Nažalost nije, iako je bilo obećanja. Zar je Zenica za sport siromašnija od mnogih i po deset puta manjih gradova? -izjavili su, između ostalog, rukometaši Čelika.
Kantonalni derbi u Gradskoj dvorani u Zavidovićima su odigrali Krivaja i Maglaj. Domaća ekipa je u izuzetno uzbudljivom i neizvjesnom meču savladala goste golom u finišu utakmice, a konačan rezultat je bio 30:29 (15:12). Za igrača utakmica je proglašen Faris Telalović iz sastava Krivaje, a kod domaćih su se još istakli Amar Amitović s devet i Faris Čolaković s osam golova. Jasmin Hadžihasić imao je 11 odbrana. Na drugoj strani je Đorđe Bosić odbranio 14 udaraca, dok su najefikasniji bili Edo Mehinagić sa sedam i Boris Bosić sa šest golova.
Utakmice 7. kola su bile na rasporedu proteklog vikenda a ona između tuzlanske Slobode i zeničkog Čelika nije odigrana. Utakmica Maglaj – Vogošća završena je rezultatom 28:33 (16:15). Domaćini su bili odlični sve do 45. minute kad ekipa Vogošće u seriji od 1:8 dolazi do prednosti koju je znalački sačuvala do kraja utakmice. Haso Ćosić je postigao osam a Edo Mehinagić sedam golova. U Čapljini je gostovala Krivaja te na kraju slavila pobjedu rezultatom 23:28 (14:8). Nakon što u 51. minuti dolaze do prednosti od dva gola (19:21), rukometaši iz Zavidovića mirnom igrom dolaze do pobjede. Amar Amitović je postigao 10 golova.