Tradicionalno proglašenje sportiste godine koje se prethodnih godina održavalo uz Dan nezavisnosti, 1. marta, u općini Doboj Jug ove godine je kao i sve drugo pod okriljem epidemije koronavirusa pomjereno na nešto kasnije datume, a sama dodjela održana uz poštivanje epidemioloških mjera, sa malim brojem posjetilaca i sa nagrađenim sportistima.
Protekla godina, kako kažu iz Sportskog saveza Doboj Jug obilježena je manjim brojem takmičenja i takmičenjima koja su se odigravala u nešto izmjenjenom obliku, bez publike i pratećih sadržaja ali je ipak dala materijala da se između sportista izaberu i oni najbolji, kako u pojedinačnim sportovima tako i u ekipnim.

Uručenje priznanja Lejli Mehinović

Najbolji sportista Doboj Juga za 2020. godinu u muškoj kategoriji je Selmir Delić, višestruki prvak BiH u kick-boxu, osvajač brojnih medalja i priznanja, a u ženskoj kategoriji to mjesto je zauzela Lejla Mehinović, uspješna takmičarka u taekwondou, članica Taekwondo kluba Dragon Doboj Jug. Najbolji sportista u kategoriji sport za lica sa invaliditetima je Sabit Muratović.
Najuspješniji klub je Taekwondo klub Dragon, Doboj Jug, a najuspješnija kolektivna ekipa Škola fudbala BH-BARCA (generacija 2011.).

Uručenje priznanja Semiru Deliću

Najboljim trenerima proglašeni su Emir Šečić, Taekwondo klub Dragon i Sanela Zajimović, Karate klub International, Zenica, sekcija Doboj Jug.
Pored pomenutih, nagrade su dodijeljene i u kategorijama sportskih nada, predpionira, pionira, mlađih kadeta i kadetskim sportistima.