Subašić

Grad Zenica je finansijski podržao realizaciju projekta “Ljeto pod zvijezdama”, koja će se upriličiti u periodu od 10. do 14. 08. 2020. godine, za štićenike JU “Dom porodica” Zenica. Tehnički organizator aktivnosti je Savez izviđača Grada Zenica.
“Ovim projektom je predviđeno da djeca JU Dom – porodica Zenica sa vaspitačima i drugim osobljem provedu u pet dana kampu, na Boračkom jezeru u predivnom okruženju uz bogat edukativno sportski program. Zaista sam ponosna na djecu i zaposlenike kako se hrabro nose sa novonastalom situacijom povodom epidemije corona virusa, već evo pet mjeseci. Drago mi je da je gradonačenlik Fuad Kasumović, prepoznao naše napore i na ovaj način nagradio djecu za njihovo odgovorno ponašanje. Jako se radujemo boravku u prirodi i što ćemo se slobodno kretati, a što zbog pandemije nismo mogli”, kazala je direktorica Doma Draženka Subašić.
Djeca i zaposlenici će tokom boravka u kampu biti sami, uz minimalan broj volontera kampa Saveza, poštujući sve neophodne epidemiološke mjere.
“Adrenalinski park, pjesma pod zvijezdama, radionica vezanja čvorova, logorska vatra su samo neke od aktivnosti koje nas očekuju u kampu, a naši domaćini uvijek pripreme i po neko iznenađenje. S nestrpljenjem očekujemo polazak i nadamo se zdravom i veselom druženju”, istakla je direktorica Subašić.