Katarina Galić i Anto Lukes iz Žepča nedavno su uplovili u bračne vode. Ne bi tu bilo ništa neuobičajeno, da se ovaj novopečeni ljubavni par nije odlučio i za posjetu JU Opća biblioteka Žepče toga dana. „Želja za posjet i fotografiranjem u Biblioteci je bila moja. Anto me podržao jer zna da su knjige moja velika ljubav. On je film, ja sam knjiga“, kaže nam Katarina.


„U svijetu tehnologije, marketinga koji je često komercijaliziran, voljela bih da fotografije s našeg vjenčanja budu poruka da kroz zajednički život možete puno toga naučiti i iz knjiga, ponekad nećete naći odgovore ali ćete lakše koračati zajedno“, poručila je Katarina.


Katarina je nastavnica hrvatskog jezika u Osnovnoj školi “Žepče”, tako da je ljubav prema knjigama „prati“ tokom cijelog života. Željela je, kaže, imati lijepe uspomene na dan vjenčanja, ali i da te fotografije pokazuju dio nje. „Kao što su tu bili ljudi koji su nam važni, tako su i ti momenti za zauvijek. Zašto biblioteka? To je mjesto koje tišinom govori puno toga, često neobičnim mirisom miriše na najljepše! Svaka fotografija priča priču, nema neugodnosti niti je potrebno bilo što forsirati. Često su fotografije odraz nas samih, govore o nama, šalju poruku… Možda i naše fotografije probude u nekome želju za puninom tišine, bogatstvom slova i mirisom papira koji ima dušu“, kaže Katarina.