U subotu je u Zavidovićima održana Izložba poljoprivrednih proizvoda i domaćih rukotvorina “Lokalni zavidovićki proizvodi”. Organizatori su bili Razvojna Agencija Zavidovići, UG “Agro Dolina” i Ambasada lokalne demokracije (ALD) Zavidovići, uz podršku Grada Zavidovići.
Ovogodišnja prva tradicionalna izložba domaćih proizvoda tematski je posvećena pčelinjim proizvodima i preparatima od meda. Učešće je uzelo više od 30 izlagača iz Zavidovića i susjednih mjesta.
Posjetioci su imali priliku da kupe i degustiraju brojne proizvode. Osim meda i drugih pčelinjih proizvoda, na štandovima se našla zdrava, domaća hrana, kozmetički preparati, ručni radovi, voće i povrće te njihove prerađevine, sokovi, džemovi, salate…
– Sajam “Lokalni zavidovićki proizvodi” su odlična prilika za male proizvođače, da građanima predstave svoj rad i promoviraju vlastite proizvode, ali je također i prilika za umrežavanje i razmjenu iskustava -istakli su organizatori.
Prema riječima ponuđača, odziv građana je i ove godine zadovoljavajući, što je potvrda da su zdravi, domaći proizvodi cijenjeni i traženi.
Inače, kako saznajemo, ovo je prva od planirane tri izložbe poljoprivrednih proizvoda, proizvoda životinjskog porijekla kao i domaćih rukotvorina pod nazivom „Lokalni zavidovićki proizvodi“.
Druga izložba je najavljena za 20. august, a treća za 15. septembar kada se obilježava Dan grada Zavidovića.