Derbi susret 10. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice su u Zavidovićima odigrale rukometašice Krivaje i Izviđača a gošće iz Ljubuškog su slavile pobjedu s minimalnih 33:34 (16:17). U redovima Krivaje najefikasnije su bile Nejra Cerić s osam te Alena Latifović i Ajna Mačak s po sedam postignutih pogodaka.
Rukometaši Krivaje i Konjuha iz Živinica su u Zavidovićima odigrali utakmicu 14. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Krivaja je u sjajnoj atmosferi pred svojom publikom bila bolji protivnik te je na kraju slavila zasluženu pobjedu rezultatom 28:26 (13:15). Amar Amitović upisao je 10 a Slavko Previšić sedam golova za Krivaju.
Rukometaši Maglaja su slavili pobjedu na gostovanju u Visokom nad ekipom Bosne, a konačni rezultat glasio je 29:31 (14:13). Maglaj su do pobjede vodili Nedim Hadžić s 12 i Damir Kadrić sa sedam postignutih pogodaka. Kod Bosne bolji od ostalih bili su Faruk Halilbegović s osam te Faruk Vražalić i Enes Skopljak s po šest golova.