Nastavljena je rukometna Premijer liga BiH a sve tri ekipe iz Zeničko-dobojskog kantona su u 3. kolu bile na gostovanjima. Utakmicu u Trebinju su odigrali Leotar i Krivaja iz Zavidovića a konačni rezultat glasio je 30:25 (15:11). Amar Amitović postigao je osam golova za Krivaju. Zenički Čelik je gostovao kod Čapljine a domaćini su upisali uvjerljivu pobjedu rezultatom 49:35 (25:19). Faris Rujanac postigao je devet golova za ekipu iz Zenice. Komšijski derbi u Doboju su odigrali Sloga i ekipa Maglaja a gosti su slavili pobjedu rezultatom 23:26 (15:12). Edo Mehinagić i Amar Kendić postigli su po šest golova.
U četvrtom kolu odigranom proteklog vikenda, Čelik je u Zenici bio domaćin ekipi Izviđača te doživio još jedan poraz u nizu, gosti su slavili rezultatom 22:51 (11:24). Kako saznajemo, zbog finansijskih problema igrači su nakon utakmice tražili sastanak s predsjednikom Kluba Panetom Škrbićem. U Maglaju je gostovala Sloboda a domaći su stigli do pobjede rezultatom 25:21 (11:9). Gosti su prednost imali samo u početnim minutama a potom su rukometaši Maglaja krenuli s dominacijom na terenu. Boris Bosić postigao je devet golova dok je njegov brat Đorđe imao 14 uspješnih odbrana. U Zavidovićima su utakmicu odigrali Krivaja i Konjuh iz Živinica a konačni rezultat glasio je 30:24 (17:10). Sjajna publika je nosila Krivaju do druge pobjede u prvenstvu a najefikasniji su bili Amar Amitović i Faris Čolaković koji su postigli po šest golova.
Nakon reprezentativne pauze, prvenstvo su nastavile i rukometašice. Utakmica u Gornjem Vakufu između Sloge 2013 i Krivaje završena je rezultatom 25:35 (11:14). Amina Bukvić i Amna Mehinagić su postigle po sedam golova za ekipu iz Zavidovića.