Rukometašice Krivaje u okviru 8. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu savladale su ekipu mostarskog Zrinjskog rezultatom 36:22 (17:9). Amna Mehinagić postigla je devet pogodaka za ekipu iz Zavidovića.
Iz Rukometnog klub Maglaj su prošle sedmice poslali obavještenje za javnost u kojem se navodi da je za novog šefa stručnog štaba imenovan Adnan Đerzić. U svojoj trenerskoj karijeri vodio je seniorski tim RK Krivaja 2014./15. i 2020./2021. i dugi niz godina bio trener u školi rukometa RK Krivaja.
– Pored toga svoju trenersku karijeru je dijelom gradio i radeći u ženskom rukometu u seniorskom timu ŽRK Krivaja te smo sigurni da će naš novi trener svojim rukometnim iskustvom i pristupom izvući maksimum od naših igrača. Adnan svoje punoljetstvo u trenerskom smislu počinje na klupi RK MAGLAJ i to je neka simbolika kako sam navodi uz obećanje da će ekipa davati svoj maksimum u radu na treninzima i na utakmicama kako bi zajedno slavili -kažu iz RK Maglaj.
Rukometaši Maglaja u okviru 12. kola deklasirali su ekipu Kaknja rezultatom 17:41 (7:20). U potpunosti zaslužena pobjeda gostujuće ekipe koja je od samog početka susreta nametnula žestok ritam igre što najbolje pokazuje činjenica da su rukometaši Kaknja u prvom poluvremenu uspjeli postići tek sedam pogodaka. Amar Kendić je bio prvo ime ove utakmice postigavši 13 golova za ekipu Maglaja.
U Vogošći je gostovala ekipa Krivaje a konačni rezultat utakmice glasio je 25:28 (12:12). Krivaju je do pobjede vodio Deni Velić s devet golova. Konačni rezultat utakmice odigrane u Visokom glasio je Bosna – Gradačac 36:34 (19:19). Emrah Jamaković postigao je 11 golova.