Utakmica 2. kola BH Telecom Premijer lige između Maglaja i Izviđača završena je rezultatom 27:27 (15:12), a domaći rukometaši do boda su stigli pogotkom iz sedmerca nakon isteka vremena. Najefikasniji u redovima Maglaja bili su Damir Kadrić s devet i Nedim Hadžić sa šest postignutih pogodaka. Rukometaši visočke Bosne i Leotara podijelili su bodove u okviru 4. kola, utakmica koja je odigrana u Hadžićima zbog kazne za ekipu Bosne završena je rezultatom 26:26 (14:14).


Nakon nemilih scena koje su se dogodile u Visokom poslije utakmice 3. kola između Bosne i Gračanice, stigle su i prve kazne. Komesar takmičenja utvrdio je da domaćin nije u potpunosti ispoštovao član 47. Propozicija takmičenja, a koji se odnosi na live stream utakmice. Prema propozicijama utakmica se snima dok svi akteri ne napuste dvoranu, odnosno teren za igru. Live stream iz dvorane u Visokom je prekinut tako da sporna dešavanja nakon utakmice nisu snimljena. U skladu s Propozicijama takmičenja RK Bosna se izriče novčana kazna u iznosu od 2.000 KM, dok se dvorana u Visokom suspenduje do okončanja postupka. Komesar je zatražio i dopunske izjave službenih predstavnika s utakmice u Visokom, kao i zvanični zapisnik sačinjen od strane MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.


Najefikasniji u redovima Bosne bili su Enes Skopljak i Adnan Balta s po pet golova. Rukometaši Maglaja savladali su na domaćem terenu ekipu Krivaje iz Zavidovića rezultatom 32:25 (13:11). Maglaj su do pobjede vodili Nedim Hadžić s osam i Damir Kadrić sa sedam postignutih pogodaka. U redovima Krivaje najefikasniji je bio Amar Amitović sa sedam golova. Rukometaši Izviđača opravdali su ulogu favorita na gostovanju u Kaknju i slavili uvjerljivu pobjedu rezultatom 26:37 (12:21). U redovima domaćina istakao se Benjamin Hrustić s 14 postignutih pogodaka.