Gimnazija "Muhsin Rizvić" Kakanj

Prema planu upisa učenika u prvi razred srednjih škola, u kakanjskim srednjim školama: Gimnazija „Muhsin Rizvić“, Srednja tehnička škola „Kemal Kapetanović“ i Mješovita srednja škola, mjesta ima za 380 učenika.
U Gimnaziji „Muhsin Rizvić“ plan je bio upisati 88 učenika. „Dobili smo prijave 59 učenika, odnosno upisano ih je 29 manje u odnosu na plan upisa. Moram istaći da nismo zadovoljni brojem upisanih učenika“, kaže Maid Goralija, direktor Gimnazije „Muhsin Rizvić“.
Plan upisa nisu ispunile ni Srednja tehnička škola „Kemal Kapetanović“ i Mješovita srednja škola.
„Raspisan je konkurs za 110 učenika za pet odjeljenja, ali nismo upisali dovoljan broj učenika. Upisano je dovoljno učenika za mašinsku, elektro i saobraćajnu struku dok u ekonomsku i bankarsku nije pa ćemo, najvjerovatnije, prepoloviti odjeljenja“, kaže Muamera Ismić, pedagogica STŠ „Kemal Kapetanović“.
„Zadovoljan sam odzivom učenika za upis u prvi razred. Plan je bio da upišemo 182 učenika, a prijave smo dobili od 171 učenika. Najviše odziva bilo je za frizere i elektroenergetičare“, kaže Safet Kovač, direktor Mješovite srednje škole.