Protekle sedmice na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica nastupio je Dragan Marinković Maca sa svojom hit komedijom „Kakva ti je žena takav ti je život“. Zbog higijensko-epidemioloških mjera ali i velike zainteresiranosti publike, Maca je u dva termina do suza nasmijao brojne Zeničane i Zeničanke koji su na vrijeme osigurali svoje ulaznice. U razgovoru za „Našu riječ“ Marinković je istakao da se uvijek vrlo rada vraća u Zenicu i potom se osvrnuo na prethodni period kad je zbog pandemije bilo teško organizovati nastupe.
– Prošle godine u martu sam „udario u zid“ i par mjeseca nigdje nisam bio. Već u ljeto 2020. godine su krenule turneje, borio sam se zajedno s migrantima na granicama da ih prođemo. Smijeh je jedna vrsta lijeka, terapije, ljudi su željni zabave i nastojao sam da im to pružim kad god sam bio u mogućnosti -kaže Marinković te dodaje da su krizni štabovi u zemljama okruženja kod raspodjele nekih vrsta finansijske pomoći redovno zaboravljali umjetničku branšu.
– Mi smo uvijek na margini. Neću da kukam u odnosu na druge, svi smo na sebi svojstven način, osim farmaceuta, prošli vrlo teško u ovim turbulentnim vremenima. Mnogo je zatvorenih radnji, objekata. Bilo bi nepristojno da kukam nad sudbinom kolega i mene. Bože moj, preživjet ćemo, samo se pitam je li nas moglo išta mimoići -rekao je Marinković i napomenuo na kraju da trenutno završava tri nova projekta koja će u dogledno vrijeme predstaviti i u Zenici.