Najveći poslovni sajam u Bosni i Hercegovini, Međunarodni sajam privrede u Tešnju, nakon dvogodišnje pauze ponovo otvara vrata za poslovne subjekte BiH i regiona.
Od 21. do 24. septembra Tešanj je domaćin 16. po redu sajma privrede, na lokalitetu Kraševo, uz magistralni put Doboj – Banja Luka.
Organizator Sajma je Udruženje poslodavaca “Biznis centar” Jelah-Tešanj koje nastavlja tamo gdje su stali prije dvije godine. Radovi na sajmištu su već u završnoj fazi. Uz tim iz Udruženja, podršku imaju i od dugogodišnjih partnera Sajma iz BiH i zemalja regiona.
Kako organizatori najavljuju, očekuje se više od 300 izlagača iz BiH i zemalja regiona, Rumunija je ovogodišnja zemlja partner.
“Uz Udruženje poslodavaca “Biznis centar” Jelah-Tešanj i ove godini su naši stalni partneri i prijatelji kao što je Vijeće ministara BiH, Vlada FBiH, Vlada ZDK kao i Općina Tešanj, Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna/Gospodarska komora FBiH…”, kazao je Semir Kantić, predsjednik UO “Biznis centar” Jelah-Tešanj.
Sajamski prostor ove godine bit će na oko 5.000 kvadratnih metara zatvorenog prostora i 10.000 kvadratnih metara otvorenog prostora.
Sajam će biti fokusiran na regionalni razvoj i saradnju privrednika, ali i na promociju potencijala privrede u BiH i regionu. U okviru Sajma će biti organizovane panel diskusije, predavanja i susreti privrednika, a trebalo bi biti upriličeno i potpisivanje ugovora za gradnju dionice Koridora 5C kod Tešnja.