Udruženje privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, kao organizator, zajedno sa svojim partnerima, po 17. put otvara vrata jednoj od najznačajnijih privrednih manifestacija u Bosni i Hercegovini. Međunarodni sajam privrede u Tešnju, zahvaljujući svom dugogodišnjem uspjehu, izgradio je reputaciju stabilne i značajne platforme za povezivanje privrednog sektora, te je jednim dijelom i nosilac ekonomskog razvoja u Bosni i Hercegovini.
Očekuje se oko 500 izlagača
Ove godine u većem i značajnijem formatu, sudeći prema interesu kako domaćih tako i inostranih kompanija, ponuda, kvalitet i kapaciteti, sve govori u korist dosad najvećeg i najozbiljnijeg privrednog događaja na kojem će učestvovati skoro 500 izlagača što predstavlja povećanje sajamskih kapaciteta za 40% u odnosu na godinu ranije.
Sajam će se održati od 27. do 30. septembra, na lokalitetu Kamelia d.o.o. Matuzići, na prostoru koji obuhvata preko 20.000 m2. Učesnicima će na raspolaganju biti dostupan unutrašnji izložbeni prostor od 6.000 m2 i preko 15.000 m2 vanjskog izložbenog prostora, za afirmativnu prezentaciju kompanija, njihovih proizvoda i usluga. Zemlja partner Sajma je Mađarska, a uz neizostavnu podršku Općine Tešanj, kao partnera, prvi put u sajamskoj organizaciji ostvarena je saradnja i partnerstvo kroz status “Grad partner sajma – Grad Živinice”. Prepoznavajući važnost i značaj održivog razvoja i energetske tranzicije, centralna tema ovogodišnjeg sajma je “Obnovljivi izvori energije – energetska efikasnost”.
Konferencija za medije
U povodu predstojećeg 17. Međunarodnog sajma privrede Tešanj – BiH 2023, danas (utorak, op.a.) će biti održana konferencija za medije, na kojoj će sudjelovati predstavnici organizatora Sajma – Udruženje privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, predstavnici Mađarske, ovogodišnje zemlje partnera Sajma, predstavnik Općine Tešanj i predstavnik Grada Živinica, ovogodišnjeg grada partnera Sajma: Izudin Ahmetlić, NO UP „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, Semir Kantić, predsjednik OO Sajma, Edin Jabandžić, UO UP „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, Armin Hrvić, UO UP „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, sc. Suad Huskić, načelnik Općine Tešanj, E. Krisztián Pósa, ambasador Mađarske u BiH i sci. Began Muhić, gradonačelnik Živinica.
„Sajam privrede u Tešnju pruža mogućnost za efikasno povezivanje bosanskohercegovačkih i inostranih kompanija, promociju investicija i dalje jačanje poslovnih veza između privrednika, razmjenu informacija, iskustava i praksi“, poručili su iz Organizacionog odbora 17. Međunarodnog sajma privrede Tešanj-BiH 2023.