Premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Draženka Subašić upriličile su prijem za igrače Rugby kluba “Čelik” iz Zenice, među kojima su bili igrači svih starosnih kategorija i uprave ovog kluba, saopćila je Press služba.
Uspješan ragbi festival
RK “Čelik” je krajem maja u Zenici organizirao 5. dječiji rugby festival, na kojem su učestvovali klubovi iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine, a pomoć i podršku prilikom organiziranja turnira pružili su Vlada i resorno ministarstvo.
“Naš klub promoviše volonterski rad i ulaže maksimum u rad sa djecom kako bi se omogućio odlazak na turnire i njihov razvoj. Zbog toga je neizostavna podrška institucija koje svojim sredstvima, a i podrškom na druge načine, omogućuju da provodimo ove aktivnosti”, rekao je potpredsjednik UO RK “Čelik” Mirza Oruč.
Podrška mladima i sportu
Premijerka je istakla da Vlada Kantona podržava mlade i sport, što, između ostalog, pokazuje podrškom ovakvim manifestacijama, ali i konkretnim povećanjem budžeta za sport koji je u 2023. godini najveći do sada i iznosi 1,6 miliona KM.
“Zenica je oduvijek bila prijestolnica ragbija u BiH, a RK “Čelik” je više od 50 godina jedan od simbola Zenice. Na ovaj način smo odali priznanje i zahvalnost ragbi veteranima i entuzijastima za sve što su radili kako bi se ovaj sport razvijao i opstao do danas, ali i za angažman i rad sa mladima”, rekla je premijerka Mehmedić.


PROJEKAT PODRŽAVA VLADA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA