Jedini bh. predstavnik na 19. Svjetskom dvoranskom prvenstvu u škotskom Glasgowu, bacač kugle Mesud Pezer, kako sam ističe, nije imao sjajan nastup. U konkurenciji 16 bacača, zauzeo je 9. mjesto s daljinom od 20.41 m.
– Jednostavno, nikad nisam imao lošiji nastup na nekom velikom takmičenju. Nisam se tehnički dobro naštimao tokom zagrijavanja pa, kad je krenulo takmičenje, nisam imao dovoljnu brzinu za veliku dužinu. Završio sam s 20.41 metar, odnosno metar kraće od novog ličnog i bh. dvoranskog rekorda, kojeg sam nedavno popravio u Beogradu, kad sam tehnički bio dobar. Mogu konstatirati da sam plasmanom donekle i zadovoljan, ali nisam nastupom. Siguran sam da sam nakon prve tri serije bio među prvih osam, odnosno da sam dobio priliku da bacam još tri puta, da bih to popravio te ostvario znatno duži hitac –kaže Pezer.
Pezer je pripreme nastavio u Makarskoj, a naredno takmičenje Evropski bacački kup održava se u portugalskom gradu Leiria i to će biti prvi put ove sezone da baca na otvorenom.