Bosna i Hercegovina će na ovogodišnjem, 19. Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje se od 1. do 3. marta održava u škotskom Glasgowu, imati samo jednog predstavnika, bh. rekordera u disciplini kugla Mesuda Pezera. Na ovom takmičenju se očekuje nastup 650 atletičarki i atletičara iz 130 zemalja, koji će se takmičiti u 26 disciplina – 13 disciplina za seniore i isto toliko za seniorke.
– Bio je ovo jako stresan period zbog vize za Veliku Britaniju. Što se tiče očekivanja, najvažnije je da sam zdrav i da sam u najboljoj formi u dosadašnjoj karijeri pa mogu samo obećati da ću dati sve od sebe. Dragi moji Bosanci i Hercegovci, hvala vam za podršku kroz cijelokupnu moju karijeru kao i sve padove koji su nezaobilazan put svakog sportiste. Želim da zajedno ostvarimo veliki cilj kako na ovom takmičenju, tako i na svakom narednom koje me očekuje.Vaš Mesud će vas obradovati i nositi ponosno dres naše Bosne i Hercegovine -kazao je Pezer, koji će u finalu bacanja kugle nastupiti već prvog dana, s početkom u 20:10 sati.
Pezer je najbolji dosadašnji plasman na Svjetskom dvoranskom prvenstvu ostvario u Birminghamu 3. marta 2018. godine osvojivši peto mjesto.