Član Atletskog kluba Zenica i atletski reprezentativac Bosne i Hercegovine Mesud Pezer prethodni period je bio u trenažnom procesu i jakoj baznoj pripremi pred nastupajuća takmičenja. Marljivo i predano se pripremao za uspješno otvorenje svoje zimske sezone. U glavnom gradu Srbije, Beogradu, prošle srijede je održano atletsko takmičenje „Otvoreno prvenstvo Beograda“ a u disciplini bacanje kugle je nastupio i naš Mesud. Najdalji hitac Pezera otišao je do daljine 21,22 što je bilo dovoljno da osvoji prvo mjesto i postavi novi državni rekord u ovoj disciplini. Podsjećamo da je Pezerov dosadašnji lični i bh. i dvoranski rekord bio 21,15 metara, koji je postavio 3. marta 2018. godine na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Birminghamu, kad je osvojio i peto mjesto.
– Sretan sam što je današnji rezultat došao kao plod dobrih priprema, raduje me činjenica da sam vlasnik i novog državnog rekorda te mi to daje dodatni vjetar u leđa za izazove koji su ispred mene u narednim mjesecima. Zaista mnogo odricanja, truda i velike ljubavi je uloženo u ovaj današnji uspjeh. Velike ambicije su ispred mene, put prema Parizu je sve bliže a do tada želim da vam pružim još mnogo postolja i velikih rezultata. Budite uz mene do ostvarenja sna -kazao je Pezer nakon ovog takmičenja.
U nedjelju je u Luksemburgu održan atletski miting „Indoor Meeting CMCM“ na kojem je u disciplini bacanje kugle Pezer imao daljinu od 20.61 m što je bilo dovoljno da osvoji drugo mjesto. Uvjereni smo da će ovog ljeta popraviti svoj lični i državni rekord na otvorenom koji trenutno iznosi 21,48 metara, a ostvario ga je 13. augusta 2019. godine, na mitingu u švedskom gradu Växjö.