Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke u atletici održano je proteklog vikenda u Kraljevu (Srbija). Između ostalih disciplina, u subotu je na programu bilo takmičenje u bacanju kugle, a našu državu je po četvrti put predstavljao Mesud Pezer. Najbolji hitac našeg takmičara završio je na daljini od 20,55 m što je bilo dovoljno da osvoji prvo mjesto i ponese još jednom titulu najboljeg seniorskog bacača kugle na Balkanu.


– Posebno želim zahvaliti svim navijačima koji mi svakodnevno porukama ili objavama na društvenim mrežama pružaju podršku. Nadam se da će i u budućnosti biti podrška, ne samo meni nego i ostalim sportistima jer je to nama svima veliki „vjetar u leđa“ i motivacija kad znamo da prate nas rad i podržavaju nas -poručio je Pezer.


Prije samog takmičenja, Pezer je obavio šestodnevne pripreme u Sjenici gdje je trenirao s još jednim olimpijcem, predstavnikom Srbije Asmirom Kolašincem. Kako je u izjavi za Našu riječ rekao Pezer, sam trenažni proces je malo poremetilo nevrijeme pred samo takmičenje.
– Trosatno nevrijeme je sigurno uticalo na sve nas sportiste te nismo ostvarili još bolje rezultate. Ipak, zadovoljan sam zbog ovog uspjeha, nije mala stvar biti prvak Balkana. Ponosan sam što sam kao predstavnik svoje države osvojio prvo mjesto na balkanskom prvenstvu za seniore. Nastavljam s daljim radom i očekujem još bolje rezultate na sljedećim takmičenjima -kazao nam je Pezer te dodao da mu je ova zlatna medalja dodatni poticaj pred nastavak sezone.
– Ovo je dodatna motivacija pred naredna takmičenja. U ponedjeljak idem na Vlašić gdje ću obaviti pripreme pred Svjetsko atletsko prvenstvo. Imam poziv za dva takmičenja na Sokocu i u Kraljevu za subotu ali još uvijek nisam odlučio na koje ću otići -izjavio je Pezer za Našu riječ, a potom istakao da samom ostvarenom daljinom na Balkanskom prvenstvu i nije zadovoljan.
– Mogao sam puno više. Ponavljam da nas je nevrijeme sve poremetilo u procesu zagrijavanja. Bacao sam puno veće daljine na pripremama u Sjenici i nadao sam se da ću i na samo prvenstvu. Ali na ovako velikim takmičenjima su jako bitne medalje a ne samo rezultati. Nadam se da će biti bolje na narednim mitinzima -kazao je Pezer te dodao da je zaliječio povredu prsta koja ga je mučila od samog početka ljetne sezone.