Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredi Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Čajić održao je u svom uredu radni sastanak s predstavnicima Saveza poljoprivrednih udruženja Zeničko-dobojskog kantona – biljna proizvodnja, objavila je Press služba.
Problemi i planovi
Razgovarano je o aktuelnim problemima u poljoprivredi s akcentom na nastale probleme u realizaciji poticaja plasteničkoj proizvodnji za 2023. godinu kao i mjerama i planovima za narednu budžetsku 2024. godinu.
Predstavnici Saveza poljoprivrednih udruženja ZDK – biljna proizvodnja rekli su da su se obratili sa zahtjevima za mjere i aktivnosti za poticanje poljoprivrede u 2024. godini, a ministar Čajić je podržao poljoprivrednike te kazao da će nastojati da iznađe rješenja za njihove probleme i pokušati obezbjediti što veći iznos sredstava za narednu budžetsku godinu za sve poljoprivredne proizvođače.
Potrebna pomoć
Na taj način bi se pružila prijeko potrebna pomoć i veća podrška u cilju unapređenja i povećanja obima poljoprivredne proizvodnje na području ZDK-a.

PROJEKAT PODRŽAVA VLADA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA