Iako još ima pola godine do lokalnih izbora, u Visokom se već zna ko će biti jedan od kandidata za mjesto gradonačelnika ovog grada. Naime, Gradski izvršni odbor Stranke demokratske akcije Visoko jednoglasno je donio odluku prema kojoj će aktuelni gradonačelnik Mirza Ganić ponovo biti kandidat za graodnačelnika na ovogodišnjim lokalnim izborima, a shodno jednoglasnom prijedlogu svih mjesnih odbora.
“Iza gradonačelnika Ganića stoje konkretna djela i rad za sve građane Visokog i upravo zbog toga ga narod voli i uvažava. Donesena je i odluka da istaknuti privrednik Esad Semić ponovo bude nosilac liste za Gradsko vijeće Visoko zajedno sa Anisom Hadžimejlić – Halilović koja će se naći na broju dva. U narednim danima biće prezentovana cjelokupna lista kandidata SDA Visoko za Gradsko vijeće Grada Visoko”, istakli su iz SDA Visoko te pozvali sve političke subjekte na saradnju, zbog općeg dobra svih građana, ali i, kako su naveli, na fer i korektnu kampanju sa sloganom “Za bolje Visoko – zajedno”.
Kada su potencijalni protivkandidati u pitanju, još uvijek nema konkretnih imena, iako se po kuloarima može čuti da opozicija želi da ima jednog zajedničkog kandidata koji bi stao “na crtu” sadašnjem gradonačelniku. Tim povodom održano je nekoliko sastanaka, ali bez zajedničkog zaključka.