Učenici i menadžment Tehničke škole Zenica su još jednom pokazali da njihova škola nije samo odgojno-obrazova ustanova, nego i mjesto gdje se učenici uče humanosti i pomažu jedni drugima. Pored odličnih rezultata koje postižu u različitim sferama, postižu i dobre rezultate u onoj ljudskoj, humanitarnoj strani. Tako su, početkom novembra, u saradnji sa Crvenim križom Grada Zenica i Transfuzijskim centrom Kantonalne bolnice Zenica, učenici Škole, zajedno sa profesorima, učestvovali u akciji dobrovoljnog darivanja krvi. Pored toga, tradicionalno, 12. godinu zaredom, učenici i uposlenici Tehničke škole Zenica organizovali su akciju “Jedan učenik-jedan artikl, jedan profesor-jedan artikl”, čiji je cilj pomoći učenicima Škole koji su u stanju socijalne potrebe. I ove godine, učenici i profesori su ovim humanitarnim gestom obradovali 10 učenika i njihovih porodica.
„Mjesec novembar je mjesec u kojem su svi naši učenici i profesori posebno aktivni. Kroz ovakve aktivnosti, učenici se uče humanitarnim vrijednostima“, kaže Mirsada Pelo, pedagogica u Tehničkoj školi Zenica.
U ponedjeljak su, u saradnji sa Savezom udruženja dijabetičara Zeničko-dobojskog kantona, obilježili Svjetski dan borbe protiv dijabetesa. „S obzirom na to da u Školi imamo i učenike koji imaju dijabetes, željeli smo da budemo uz njih taj dan i da ih podržimo, te smo se svi odazvali mjerenju šećera u krvi“, dodaje Pelo.