Osnovna škola „Skender Kulenović“ Zenica od svog osnivanja nesebično prenosi znanja učenicima te ih priprema za nastavak obrazovanja. U cilju obilježavanja rođendana škole, ali i povodom obilježavanje Međunarodnog dana žena protekle sedmice održana je svečana priredba u Centralnoj školi u Radakovu. Školski hol bio je ispunjen smijehom učenika i uposlenika ove škole, a svečanost je obilovala kvalitetnim izvedbama i bogatim programom koji su pripremili učenici i nastavnici ove zeničke škole.

Izveden igrokaz “Gljiva i miš”

Unapređenje uslova rada i boravka
Učenici su uveseljavali prisutne pjesmom, igrokazom i plesom. Program je počeo recitalom iz dijelova poeme Skendera Kulenovića „Na pravi put sam ti, majko, iziš'o“, a potom su gosti poslušali recitaciju „Rođendan moje škole“ te gledali igrokaz „Neka se vole đaci i škole“. Nakon pjesme i igrokaza, Amel Kablar, direktor Škole, prisutnima se obratio prigodnim govorom. Ponosan na učenike i uposlenike, srčano i iskreno je uputio čestitke te se prisutnima zahvalio što su svojim dolaskom i izdvojenim vremenom uveličali obilježavanje rođendana Škole. „Dragi učenici, roditelji, kolege i kolegice, cijenjeni gosti dobro nam došli na priredbu povodom Dana škole. Radosni smo što imamo priliku slaviti Dan škole i Dan žena na isti dan. Ponosan sam što sam na čelu jednog veoma dobrog i organizovanog kolektiva koji marljivo radi. A trud i rad se uvijek isplatio, pa tako i nama. Svima nama želim još puno sreće, radosti, uspjeha i zadovoljstva u radu i životu i da ova ustanova bude mjesto gdje ćemo odgajati i obrazovati još mnogo dobrih, čestitih i ponosnih Bosanaca i Hercegovaca“, kaže Kablar.

Učenici IV-2, ritmika Ljubav

Svjesni važnosti ličnog rasta i razvoja učenika, uposlenici škole, kroz svoj rad te u saradnji sa roditeljima i učenicima, školu prilagođavaju modernom svijetu kako bi obezbijedili bolje uslove učenicima te im boravak u školi učinili ugodnijim. Entuzijazam i želja za radom i stvaranjem zapaženih rezultata dovela je do toga da je Škola postala naprednija, jača i savremenija. Pored toga što posjeduje savremena nastavna sredstva te što su posljednjih godina izvršena značajna ulaganja u infrastrukturu Škole, direktor Kablar posjetioce je upoznao sa nedavno realizovanim projektima koji su značajni za rad škole kako bi se stvorili jednaki uslovi za sve učenike.
„I ove godine nisu izostali projekti. Mnogi su prepoznali naš entuzijazam pa su nas podržali da našu školu učinimo naprednijom, jačom i savremenijom. Radimo na projektu digitalizacije školske biblioteke. Uz pomoć Mikrofina, u školskoj biblioteci postavili smo pametnu tablu, novi kopir aparat te računar sa priključkom na internet. Za nove stolice se potrudilo Vijeće roditelja dok je škola obezbijedila nove police za knjige i dekorativni materijal“, ističe Kablar.

Ostatak pročitajte u printanom izdanju