Protekle sedmice u Mostaru su izvedene dvije predstave Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u okviru dva festivala. U okviru 1. festivala lutkarske umjetnosti – FLUM Mostar izvedena je predstava „Psić boje neba“ prema ideji i režiji Nadje Vasileve i Darka Kovačovskog, a u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a.
U okviru 18. međunarodnog festivala komedije Mostarska liska izvedena je predstava „Sakati Billy sa Inišmana“ prema tekstu Martina McDonagha, u režiji Predraga Štrbca i u produkciji BNP-a. Nakon izvedbe ove predstave, nagrade „Mala liska“ za najboljeg glumca i glumicu večeri dobili su Zlatan Školjić i Tamara Miličević-Stilić.
– Za Mostar me vežu lijepe uspomene još od studentskih dana i ova nagrada će se samo nadovezati na moju ljubav prema tom gradu i dragim ljudima koje sam tamo upoznao. Raduje me što je BNP u zadnjih par sedmica dobilo mnogo nagrada i time ponovno, po ko zna koji put, potvrdilo da je ozbiljno pozorište kojim se nas grad može ponositi. Drago mi je da sam dio te priče i vjerujem da ćemo i dalje graditi pozitivnu priču te donositi našem gradu nagrade i priznanja i da ćemo Zenicu predstavljati, gdje god odemo, u najboljem svijetlu -kaže Školjić.
– Ovo je moja prva nagrada za glumačko ostvarenje u profesionalnom radu i već će mi po tome uvijek biti značajna. Moram priznati da je bio miks emocija u trenutku kada sam čula svoje ime, ali naravno pozitivnih. Ukupan utisak vezan za gostovanje u Mostaru je predivan. Organizacija, publika, atmosfera, sve je bilo odlično, a nagrada je došla tako da je do kraja upotpunila ljepotu tog gostovanja. Posebno mi je drago što je nagradu dobio i moj kolega Zlatan Školjić. U predstavi igramo brata i sestru, i koliko god rado dijelim scenu s njim, isto toliko mi je bilo drago podijeliti i sreću zbog „Male liske“ -rekla je Miličević-Stilić.