Mladost je na svom terenu ugostila ekipu mostarskog Veleža i doživjela 19. poraz u sezoni. Gosti su slavili pobjedu rezultatom 0:1 i kao trećeplasirani na tabeli izborili nastup u Evropi naredne sezone, nakon 33 godine.
– Vidjelo se da je s naše strane falilo malo više tog htijenja da dođemo do bodova. Velež je imao veći imperativ zbog izlaska u Evropu. Mislim da smo opet odigrali jednu korektnu utakmicu, ako uzmemo u obzir da nam je i danas nedostajalo dosta igrača. Nadam se da će nam Komisija dati licencu kako bi mogli i sljedeće sezone igrati u Premijer ligi BiH -rekao je domaći trener Nemanja Miljanović.
Mladost je već ranije bodovno osigurala opstanak u društvu najboljih, međutim još uvijek nije poznato hoće li ova ekipa i naredne sezone igrati u Premijer ligi. Naime, nakon što nisu dobili potrebnu licencu na Prvostepenoj komisiji, sjednica Drugostepene komisije je odložena s petka na ponedjeljak (jučer, op.a.). Slična situacija se dogodila i u maju 2018. godine kad je zbog neplaćenih dugovanja iz Premijer lige ispao banjalučki Borac a ostao na tabeli nižerangirani zenički Čelik. Sad rasplet slučaja Mladost iščekuju u bijeljinskom Radniku.
Rudar je na svom terenu nadigrao ekipu Travnika, konačni rezultat glasio je 3:2. TOŠK je na gostovanju kod Radnika slavio minimalnu pobjedu 0:1. Utakmica između ekipe Vis Simm-Baua i Zvijezde završila je rezultatom 2:2.
U Zenici je odigrano finale Kupa Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona (NSZDK), u kojem su se sastali zenička Fortuna i ekipa Stupčanice iz Olova. Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Emir Karičić iz ekipe Stupčanice u 18. minuti utakmice. Pehar i zahvalnicu pobjedniku Kupa NSZDK, kapitenu Stupčanice, Emrahu Karamoviću, uručili su predsjednik NS ZDK Muris Jabandžić i generalni sekretar NSZDK Safija Mahmić.