Proteklog vikenda su odigrane utakmice 27. kola Prve lige Federacije BiH. Kantonalni derbi su u Doboju kod Kaknja odigrali Mladost i BFK Simm Bau a konačni rezultat glasio je 2:1 (0:0). Strijelci za Mladost su bili Kerim Tatar i Safet Čago dok je gol za ekipu iz Kosove kod Maglaja postigao Milorad Albijanić. U Srebreniku je Gradina bila bolja od kakanjskog Rudara rezultatom 3:1 (2:1). Jedni pogodak za goste postigao je Idriz Džafić. U Tešnju je TOŠK ugostio ekipu Igmana iz Konjica a konačni rezultat glasio je 1:1 (1:0). Gol za TOŠK postigao je Milenko Rastoka ali su gosti izjednačili u 65. minuti iz jedanaesterca. TOŠK je treći na prvenstvenoj tabeli s 48 bodova, lider Igman je sakupio 59. Rudar je peti (43 boda), Mladost trinaesta (27) a Simm Bau u zoni ispadanja na 14. poziciji (26).
Čelik je na stadionu Bilino polje dočekao Kolinu iz Ustikoline i slavio 12. pobjedu u nizu. Konačni rezultat glasio je 4:1 (0:0). Strijelci za „Crno-crvene“ su bili: Emir Karalić (2 gola), Edin Durmiš i Ali Međuseljac.


Nogometni klub „Stupčanica“ Olovo obavijestio je navijače da je uspješno kompletiran proces licenciranja za m:tel Prvu ligu Nogometnog saveza Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/23. Na osnovu dostavljene dokumentacije u sklopu procesa licenciranja prvostepena komisija NS FBiH potvrdila je da su ispunjeni svi potrebni uslovi uključujući administrativni, sportski, zakonski, infrastrukturni i finansijski segment.


– Kao što je javnosti poznato, zbog kršenja sporazuma o međusobnoj saradnji između Grada Zenica i NK „Čelik“ Zenica u smislu transferiranja prikupljenih sredstava od poslovnih prostora u sklopu stadiona Bilino polje, rukovodstvo Kluba je 26.05.2021. godine podnijelo tužbu protiv Grada Zenica. Nakon pripremnog ročišta koje je održano 13.01.2022. godine, za 31.03.2022. zakazana je glavna rasprava koja je nekoliko dana prije održavanja odgođena jer Grad Zenica nije dostavio vještaku potrebnu dokumentaciju. Po dostavljanju dokumentacije, glavna rasprava je zakazana za 23.05.2022., međutim, iz Općinskog suda u Klub je stigla obavijest kako se i ona odgađa do daljnjeg i to zbog imenovanja postupajućeg sudije na poziciju sudije Kantonalnog suda u Zenici -kažu s Bilinog polja.