Nakon što je početkom prošle sedmice u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održan nastavak sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS BiH, objavljena je odluka kojom se odbija žalba FK Mladost iz Doboja kod Kaknja na odluku Prvostepene komisije.
– Nakon provedene procedure u skladu s odredbama Pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer liga BiH, Drugostepena komisija za licenciranje klubova NS BiH je donijela sljedeću Odluku: Odbija se žalba FK „Mladost“ iz Doboj-Kaknja i potvrđuje se Odluka Prvostepene komisije o odbijanju izdavanja licence za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2021/2022. Odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova NSBiH su konačne -navedeno je na službenoj stranici Saveza.
Članovi komisije nisu obrazložili svoju odluku, iako je mnogo nejasnoća u vezi situacije s ekipom Mladosti, pa su se tako i iz Doboj-Kaknja u nekoliko navrata pitali zbog čega je odluka ovakva. Umjesto Mladosti koja je na ovaj način izbačena iz društva najboljih, u narednoj sezoni Premijer lige nastupit će Radnik iz Bijeljine.