Penić, Gačić, Kozlić i Zovko

Protekle sedmice Srednja mješovita škola „Žepče“ obilježila je Dan škole. Tom prilikom, uz prisustvo brojnih gostiju, uposlenika, roditelja i učenika, organizirane su aktivnosti koje su bile usmjerene na promociju ove, po svemu posebne, odgojno-obrazovne ustanove. Učenici su, u saradnji sa profesorima, upriličili i bogat kulturno-zabavni program.
Izgrađen novi dio škole i opremljene radionice
Osim što slovi kao jedna od najvećih i najbrojnijih srednjih škola ZE-DO kantona, uspjeh mjeri i po stručnosti učenika, izborom zvanja ali i dobrim primjerom rada na dva nastavna plana i programa, bosanskom i hrvatskom.
Iz razgovora sa direktorom Škole Adilom Gačićem, saznajemo da sumiranje rezultata i uspjeha rada jeste motivacija da se nastavi još bolje i produktivnije.
-S pravom kažem da smo izrasli u jednu modernu ustanovu a Dan škole je svakako prilika da prezentiramo naše najveće uspjehe. U prvom redu tu mislim na radionicu praktične nastave medicinske struke, koju je finansirala Općina Žepče, i radionica praktične nastave mašinske struke što je omogućio Haris Osmanović, bivši učenik naše škole, a sada vlasnik velike kompanije u Sloveniji, kazao je Gačić.


Odlični uvjeti izvođenja praktične nastave, dualno obrazovanje, saradnja sa poslodavcima, te praćenje tržišta rada, zaštitni su znaci ove odgojno-obrazovne ustanove.


Direktor Gačić ističe da je posebno ponosan na projekt izgradnje novog dijela škole za praktičnu nastavu koja je bila dislocirana u Golubinji. Ta investicija je koštala oko 250.000 maraka.

Ostatak teksta pročitajte u printanom izdanju