Dvadeseti molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i XVIII hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga održano je protekle subote.
Euharistijsko slavlje na nekadašnjem sjedištu srednjovjekovnih bosanskih vladara, uz dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosače-Kotromanić, predvodio je bosanskohercegovački kardinal i nadbiskup Vrhbosanske nadbiskupije Vinko Puljić, u zajedništvu s nadbiskupom koadjutorom Vrhbosanske nadbiskupije i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomom Vukšićem, uz koncelebraciju generalnog vikara Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj don Marka Mede i vojnog vikara Slovenske vojske patera Mateja Jakopiča.
Uvodeći u misno slavlje kardinal Puljić pozvao je na izgradnju mira koji se temelji na pravdi i jednakopravnosti te istaknuo: „Molimo danas za ovu domovinu, gdje smo kod kuće, da bude prožeta mirom, slogom i zauzetošću“.
Iako je bilo kišovito i dosta hladno vrijeme, na hodočašću je sudjelovalo 500-tinjak vjernika među kojima su bili: predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, zamjenik ministra obrane BiH Mijo Krešić, veleposlanik R Hrvatske Ivan Sabolić, te generali Ivica Jerkić, Tomo Kolenda i Marko Stojčić.
Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je kardinal Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosače, 25.10.1478. godine, u cilju ujedinjenja u molitvi za osobne potrebe, za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive. Ovogodišnji pohod bio je dvadeseti Molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije, a istovremeno i osamnaesto vojno hodočašće na Bobovac.