Sredinom februara najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija učestvovala je na Svjetskom prvenstvu u skijanju, gdje je ostvarila najbolje rezultate u istoriji našeg skijanja, tačnije osvojila je 16. mjesto u kombinaciji i 25. mjesto u spustu. Odmah nakon povratka u BiH, upriličen je prijem u Gradskoj upravi Visoko, gdje je Elvedinu ugostio gradonačelnik Mirza Ganić.
Tom prilikom, Ganić je uputio čestitke Elvedini te naglasio kako su rezultati ostvareni u Italiji najbolji primjer da se marljiv rad i upornost uvijek isplate i da ga posebno čini sretnim što je mlada Visočanka među najboljim ambasadorima naše države i Visokog. Osim toga, poručio je da će Gradska uprava uvijek podržavati sve sportske aktivnosti, zbog izražene činjenice da je sport naša perspektiva i svakako jedan od prioriteta cjelokupne društvene zajednice.
Najbolja skijašica naše zemlje je u razgovoru sa gradonačelnikom Ganićem istakla da je na Svjetskom prvenstvu premašila sve zacrtane ciljeve i da ovaj veliki uspjeh posvećuje svim svojim navijačima u Visokom i BiH.