Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija nije završila svoju vožnju u disciplini spust te je tako neuspješno okončala svoj drugi nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Muzaferija se našla na startu među 36 skijašica, ali je napravila grešku tokom vožnje i odustala te se tako našla među njih pet koje nisu ostvarile plasman.
Elvedina je nakon 20. mjesta u spustu, u slalomu pala i ostala bez plasmana u alpskoj kombinaciji i tako završila svoje druge Olimpijske igre. Naša najbolja skijašica se sada okreće nastavku sezone u Svjetskom kupu u alpskom skijanju. Mlada Visočanka bi trebala nastupiti u Švicarskoj Crans Montani gdje su na rasporedu spust utrke 26. i 27. februara.
– Stigla sam s velikim očekivanjima, ali nažalost stvari se nisu odvijale kako sam željela. Sigurno je da sam pružila svoj maksimum ali život se ponekad ne odvija prema planu. Sretna sam jer se vraćam u Evropu na par dana odmora a onda slijedi nastavak Svjetskog kupa. Hvala svima na podršci, potrudit ću se da se ponovno ponosite sa mnom -izjavila je Muzaferija.