Na Konkurs „Napiši priču-uradi sliku“, veoma značajan ekološki projekt, koji realizuje naša novinsko-izdavačka kuća, u saradnji sa Ministarstvom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK, pristiglo je više od 500 radova iz osnovnih i srednjih škola s područja kantona. Ovogodišnja tema, na koju su nam osnovci i srednjoškolci slali svoje likovne i literarne radove, je „Mijenjajmo navike da zaustavimo klimatske promjene“.
Glavni cilj projekta jeste njegovanje i razvijanje ekološke svijesti kod svih osnovaca i srednjoškolaca sa područja Zeničko-dobojskog kantona, a veliki broj kreativnih i maštovitih radova koje su nam dosada slali potvrđuju činjenicu da je naš konkurs veoma zanimljiv učenicima.
Radovi koji do petka, 10. decembra 2021. godine, stignu na mail adresu [email protected] ili u prostorije redakcije Naše riječi, Bulevar kralja Trvtka I, br. 1 u Zenici, biće dostavljeni žiriju. Za najbolje radove, koje će stručni žiri birati naredne sedmice, obezbjeđene su novčane nagrade, kao i specijalne nagrade poput godišnje pretplate na naš časopis ZE-DO EKO.