Prošle sedmice je održana press konferencija povodom ovogodišnjeg, šestog po redu, „Zenica Summer Festa powered by Bingo“. Festival počinje 4. augusta svečanim otvorenjem na Kamberovića polju nakon čega će prisutne zabavljati Van Gogh u okviru motorijade zeničkog Moto-kluba Condor. Potom su planirani sadržaji na Trgu „Alije Izetbegovića“ za sve generacije sve do 13. augusta kad je planiran koncert popularne Jelene Rozge.


U 10 dana Festivala planirano je održavanje 30 događaja od čega je pet događaja za najmlađe sugrađane. Kao i prethodnih pet godina, tehnički organizator Festivala je Radio-televizija Zenica.


– Prošlogodišnji „Zenica Summer fest“ je trajao 23 dana, ove godine smo odlučili da ga skratimo na 10 dana nakon konsultacija s našim sugrađanima, ali i našom dijasporom zbog kojih ovaj Festival i jeste. S obzirom na to da naši sugrađani s nestrpljenjem iščekuju početak Festivala, a naša dijaspora planira godišnje odmore u terminu održavanja, velika estradna imena samoinicijativno zovu i nude nastupe, s punim pravom možemo reći da je ZSF brend u pravom smislu te riječi. To je ogroman uspjeh ekipe koja neumorno svih ovih šest godina radi i gradi rejting ovog muzičkog festivala -kazao je Nandino Škrbić, direktor Festivala i RTVZE-a.
U posljednjih nekoliko festivala velika podršku organizatori su dobili i od kompanije Bingo. Tako je i ove godine jer Bingo jedan od najznačajnijih partnera.