Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je u ponedjeljak u svom kabinetu Ermina Mujezinovića, policijskog službenika Policijske stanice „Crkvice“ – PU I Zenica. Mujezinović je prošlog petka u poslijepodnevnim satima na lokalitetu Kamberovića polja iz hladne i nabujale rijeke Bosne spasio trogodišnjeg dječaka.
Ovaj gest hrabrog zeničkog policajca, naišao je na opće oduševljenje lokalne i bh. javnosti, koja je ovog Zeničanina s pravom proglasila herojem. Za gest spašavanja svoga sugrađanina, policijskom službeniku Mujezinoviću želio se zahvaliti i gradonačelnik Kasumović, koji mu je čestitao na hrabrosti koju je pokazao.
„Oduvijek sam cijenio i uvažavao mlade, odlučne i hrabre ljude. Ti si to dokazao ovim činom. Ponosan sam na sugrađane poput tebe, koji su garant da je Zenica mjesto sigurnog življenja. Nisi se libio ući u rijeku, riskirao si svoj život i spasio dječaka. Zato sam te danas pozvao da ti se lično zahvalim ali i da ti ovom prilikom uručim simboličan poklon, odnosno iznos od 500 KM u zahvalnosti za hrabrost i odanost građanima. Nastavi tim putem i da u svome poslu i privatnom životu nižeš isključivo uspjehe“, rekao je gradonačelnik Kasumović.
Policijski službenik Mujezinović zahvalio se na pozivu i uručenoj nagradi, kazavši kako mu je velika čast što je danas u čast njegovog spašavanja upriličen prijem u kabinetu gradonačelnika.
„Hvala Vam što ste prepoznali ovaj moj gest i pozvali me danas kod sebe. Velika je čast i zadovoljstvo kada vas prvi čovjek grada prepozna i izdvoji svoje vrijeme kako bi vas ugostio, uprkos brojnim obavezama koje imate. Poštovani gradonačelniče Kasumović najiskrenije vam hvala i budite sigurno da ću hrabro i profesionalno nastaviti raditi svoj časni poziv“, rekao je Mujezinović.