Godina na izmaku je navijačima Nogometnog kluba „Čelik“ Zenica donijela mnogo radosti. Crno-crveni su trenutno vodeći na prvenstvenoj tabeli i plasirali su se u 1/8 finala Kupa BiH. Jedan od najzaslužnijih za ovaj uspjeh je Ali Međuseljac koji je u protekloj polusezoni postigao 10 golova uz sedam asistencija.
– Kad sumiram ovu godinu mogu reći da sam itekako zadovoljan ostvarenim rezultatima kako na klupskom tako i na individualnom nivou. Nakon sezone i pol u juniorima, pozvan sam i nagrađen prelaskom u prvi tim, debitivao za seniore u najdražem dresu i na najljepšem stadionu u BiH te pred najboljom publikom – Robijašima. Svaki trening i svaku utakmicu koristio sam za napredak i usvajanje novih nogometnih vještina i ispunjavanja zamisli i zadataka trenera -istakao je Međuseljac te kao najdražu uspomenu u 2022. godini izdvojio tri utakmice.
– Naravno, utakmica s OFK Beogradom, moj debi pred domaćom publikom za prvi tim uz postignuti gol. U Kupu utakmica i prolaz protiv jedne od najboljih ekipa u državi, Sarajeva. U prvenstvu derbi utakmica protiv Koline i preuzimanje prvog mjesta -kaže mladi Međuseljac te dodaje kao želje za 2023. godinu da je cilj ostvariti plasman u viši rang takmičenja, prolazak što dalje u Kupu BiH, te uz što manje povreda svih igrača da dalje napreduje u sportskom segmentu, uz dobro zdravlje i zadovoljne navijače.