Članovi Stonoteniskog kluba „Mladost“ Zenica su u nedavno završenoj sezoni ostvarili historijski uspjeh, osvojili su Kup i Prvenstvo Bosne i Hercegovine.
Mirza Dizdarević kaže da mu kao igraču koji je svoje prve stonoteniske korake napravio u ovom klubu prije 26 godina, osvojiti prvu titulu prvaka BiH te prvaka Kupa, predstavlja najveću moguću sreću, ponos i zadovoljstvo, te su mu ovo definitivno najdraže titule od svih u stonoteniskoj karijeri. – Od osnivanja kluba, tačnije od 1997. godine pa do danas, filozofija funkcionisanja i rada Kluba je bila da proizvodimo domaće igrače iz našeg omladinskog pogona, koji su zatim predstavljali Klub kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji, te pored brojnih pojedinačnih i ekipnih titula u mlađim kategorijama, ove dvije titule su pokazatelj ispravnog opredjeljenja kluba, na koji način ćemo i nastaviti razvijati Klub. Kako bi rezultate kluba doveli na jedan još viši nivo i u budućnosti proizveli nove Konjiće, Dizdareviće, Zahiroviće, Šećiboviće, iznalaženje dvorane koju bi imali na raspolaganju tokom cijelog dana bi bio korak koji bi to sigurno omogućio i to je ono što ćemo nadamo se u budućnosti i uspjeti realizovati uz podršku gradskih, kantonalnih i drugih nivoa vlasti, koji bi trebali prepoznati rezultate ovog kluba -kazao je Dizdarević.
Maksimalni učinak
Član ekipe koja će ostati upisana zlatnim slovima u historiji kluba je i reprezentativac Edin Konjić.
– Kad su u pitanju pojedinačni nastupi, moram istaći titulu na turniru Top 8 najboljih seniora, drugo mjesto na Državnom prvenstvu te to da sam sezonu završio kao prvi senior na rang listi Bosne i Hercegovine. Također ono čime sam jako zadovoljan jesu i igre u polufinalu i finalu Play-offa za prvaka gdje sam za svoju ekipu ostvario maksimalan učinak od 6 pobjeda bez izgubljenog seta. Sad slijedi mala pauza od naših treninga kako bi se odmorili od sezone koja je bila jako naporna a onda, naravno, opet počinjemo s pripremama za iduću sezonu. Ovu ljetnu pauzu ćemo iskoristiti za rad u našoj školi stonogtenisa, za rad s najmlađima kako bi i njih što bolje pripremili za turnire i takmičenja. Također pored svega tu su i reprezentativni nastupi te se nadam da ću se i tu pridružiti reprezentaciji i pomoći da se ostvare što bolji rezultati -rekao je Konjić.
Bitan član ekipe je i Kenan Zahirović koji je izjavio kako je iza njega najuspješnija sezona u karijeri.
– Atmosfera u ekipi kroz cijelu sezonu je bila na zavidnom nivou i sve se to odrazilo na našu odličnu igru. Dvije titule u jednoj godini su velika stvar i svi smo zaista presretni i ponosi. Smatram da se ne trebamo brinuti za naše nasljednike jer tu je naša omladinska škola. Vrijedno radimo s početnicima posljednjih nekoliko godina moj kolega Edin i ja. Sav taj rad i trud već dolazi na vidjelo odličnim rezultatima naših dječaka: Dine Zlotrga i Benjamina Šurkovića koji su prošle godine postali ekipni prvaci BiH uzrasta do 10 godina. Pored njih tu imamo i nekoliko osvojenih medalja naših kadeta Kamera Maglića i Tarika Alispahića. Uz podršku Grada Zenice i želju za uspjehom naših mališana siguran sam da ne treba da brinemo za budućnost našeg kluba -kaže Zahirović.
Budućnost kluba
Najmlađi član ekipe je Adin Šećibović koji je rekao da mu nije bio problem igrati s iskusnijima.
– Imam sreću što su oni prošli kroz sve ovo pa mi mogu dati mnogo savjeta po pitanju igre, ponašanja za stolom i još mnogo toga. Ovi rezultati su mi jako važni za budućnost karijere. Nastavit ću se truditi i trenirati pa da svojim rezultatima dokažem da sam vrijedan ovakve ekipe koja već dugi niz godina igra na najvišem nivou u državi -rekao je Šećibović.