-Veliko nam je zadovoljstvo  da smo i ove  godine održali 11. po redu tradicionalni turnir u šahu za  slijepe osobe, ratne i  civilne invalide te stradalnike rata Grada Zenice.
Kao što je poznato, ovaj turnir redovno organizujemo povodom 15. oktobra dana bijelog štapa, odnosno  međunarodnog dana slijepih osoba, kazao nam je prof. Amir dr. Ismić, predsjednik KPS Baton.
Takmičenje je održano prošle sedmice u caffe slastičarnoj „Snack point“ TC Džananovići i okupilo oko pedesetak učesnika koji su u prijatnoj atmosferi proveli nekoliko sati u takmičenju i druženju.
Postignuti su slijedeći rezultati: u kategoriji slijepih i slabovidnih osoba prvo mjesto zauzeo Kenan Isaković, drugi je bio Nihad Mehić, dok je treće mjesto pripalo Feridu Haliloviću.
U kategoriji  ratnih vojnih invalida sa ostalim stepenima invaliditeta prvo mjesto pripalo je Dževahiru Okanu, drugo mjesto pripalo je Jasminu Jašareviću, dok je treći bio Sead Ahmetspahić.
-Na kraju potrebno je napomenuti da nas u „Batonu“ shodno zacrtanom planu i programu do kraja godine očekuju još dva takmičenja i to u aeromodelarstvu i stonom tenisu, kazao je Ismić.